GRATIS FRAKT OVER 2000KR

0

Din handlekurv er tom

Hva er Dolby?

17. August 2018

Hva er Dolby?

Vi har alle hørt om Dolby og sett logoen deres. Dolby Laboratories, Inc. som er det fulle navnet jobber med å lage lydformater for å forbedre måten man formidler lyd på. Det kan være lyd som formidles via hodetelefoner, i bil eller på kino.

For å forstå bedre hva Dolby gjør det enklere å gå tilbake i historien til deres første lydformat Dolby A. Det var et støydempingsystemet som skulle dempe båndsuset ved bruk av båndopptakere. I stille partier i opptaket kunne de svakeste lydene overdøves av båndsuset. Ved innspillingen ble disse svake partiene forsterket. Ved avspillingen ble lyden dempet like mye som ved innspillingen. Da ble båndsuset betydelig redusert og opptaket kom til sin rett også i de svake partiene. Dolby produserte ikke forbrukerelektronikk, men solgte lisenser til produsentene av elektronikk som kan bruke Dolby sin teknologi i sine produkter.

Dolby utviklet seg og ble tilslutt de som laget definisjon på hvordan flerkanalslyd skulle gjøres, som vi idag kjenner som Dolby Surround.


Nyhetsbrev