GRATIS FRAKT OVER 2000KR

0

Din handlekurv er tom

Sommerkampanje på OSD Audio

22. juli 2017

Sommerkampanje på OSD Audio

Det er mange som ønsker god lyd på kjøkkenet, badet, soverommet eller andre steder i huset, men som ikke har plass til eller lyst til å dekorere rommet med tradisjonelle høyttalere. Fortvil ikke, drømmen trenger ikke stoppe der. Innbyggingshøyttalere har kommet veldig langt når det gjelder lydkvalitet, og selve monteringen er slett ingen heksekunst.

Vi har laget en liten guide som går gjennom det du må tenke på, samt en demonstrasjonsvideo hvor vi viser hvor enkelt dette er.

Sjekk ut vår sommerkampanje hvor vi gir deg 20% rabatt på alle innbyggingshøyttalere fra OSD Audio.

Klikk her for å se alle produktene som dekkes av kampanjen.

BLACK-serien er en serie med høykvalitets innbyggingshøyttalere produsert av Optimal Speaker Design. De er designet for å gi en sømløs montasje for å tilfredsstille de mest kresne huseiere og AV-installatører som krever det ypperste innen estetikk og lydkvalitet. 

BLACK-produktene er oppbygget med unike egenskaper og teknologier som gjør dem pene, enkle å montere og solide, samtidig som de leverer en naturtro lydkvalitet som man normalt finner i gode gulvstående høyttalere. BLACK-serien har modeller som passer alle typer lyd og hjemmekinoinstallasjoner, de kommer i 3 nivåer; Acoustic, Performance og Reference. BLACK-serien selges gjennom forhandlere med god kunnskap til AV-installasjon for å sikre et best mulig sluttresultat hva gjelder ytelse og design.

Tips og triks, installasjon av innbyggingshøyttalere

Montasje av en innbyggingshøyttaler er ikke så vanskelig som det høres ut. Den har i tillegg en del fordeler i et hjem da den er ute av veien og ute av synet. Dette gjør det mulig å få lyd i rom og områder det før var “umulig” å ha lyd, da det tok mye plass og så ikke pent ut. Hva er vel mer koselig enn å kunne spise julemiddag akkompagnert med behagelig julemusikk i bakgrunnen.

Hovedfordelen til en innbyggingshøyttaler er at den kan “gjemmes bort” i rom. Den krever liten plass og vil gi stor lyd ved rett plassering. De fungerer like godt i både i små og store rom, alt er ut ifra hvordan det plasseres og antallet man bruker. De vanligste stedene man i dag bruker innbyggingshøyttalere er i tak og vegg i stue, i tak på kjøkken og spisestue, i tak på bad, i tak på soverom og tak i andre oppholdsrom. De vil fint kunne brukes som surround- eller Atmos-høyttalere i et kinooppsett. De er ment å brukes som bakgrunnslyd og vil aldri kunne helt erstatte et godt, dedikert stereosystem. Det finnes noen unntak, det er der man bruker veggmonterte høyttalere av høy kvalitet montert på rett måte i forhold til lytteposisjon. Innbyggingshøyttalere kan fint bli supplert med ekstern subwoofer i større rom for en mer fyldig bass.

Plassering av innbyggingshøyttalere er viktig i forhold til sluttresultatet. Hovedregelen er at de skal plasseres over området du ønsker lyd på, de bør plasseres minst 1 meter fra sidevegger ved takmontering, og høyttalerne bør monteres med en avstand på minst 3 meter fra hverandre. En stereohøyttaler, en høyttaler som har både høyre og venstre kanal i samme enhet, bør i mindre rom plasseres omtrent i senter av rommet eller rett over området man ønsker lyd. Er du usikker på plassering, kan du rådføre deg med oss før du kjøper høyttalere og du vil få en veiledning om hvor det lønner seg å plassere dem i rommet.

Montasje trinn for trinn:

  1. Mål nøyaktig ut plassen hvor høyttaleren skal monteres. Det er viktig å kontrollmåle at du er på riktig punkt. Vær sikker på at du ikke vil treffe en stender eller annen installasjon og at kabelen som er trukket til høyttaleren ligger bak hullet du skal lage.
  2. Bruk malen som følger med høyttaleren og tegn av utskjæringshullet for høyttaleren.
  3. Skjær ut hullet med en stikksag eller en multikutter.
  4. Fjern isolasjon som tilsvarer det volumet høyttaleren vil ta i taket. Har du brutt dampsperre må denne gjenopprettes.
  5. Monter høyttalerkablene som er trukket til høyttaleren, husk pluss på pluss og minus på minus slik at alle høyttalere får samme fase.
  6. Monter høyttaleren i taket og fest den godt via festeskruene som er langs kanten. Disse festene svinger seg ut når du strammer skruen og fester høyttaleren til taket. Den skal sitte så godt fast at du ikke har mulighet for å bevege høyttaleren etter at den er skrudd fast.
  7. Monter på høyttalerkablene til forsterkeren og kontroller at du har lyd.
  8. På høyttalere med justeringsmulighet på diskant kan du justere diskanten opp eller ned i nivå, alt etter hva som passer rommet.
  9. Montér på frontramme
  10. De nye takhøyttalere er klar til bruk.