GRATIS FRAKT OVER 2000KR

0

Din handlekurv er tom

Yamaha MusicCast - Hva er det og hvordan virker det?

08. November 2018

Yamaha MusicCast - Hva er det og hvordan virker det?

Hva er Yamaha MusicCast?

Kort fortalt er det Yamahas multiromsystem. Du kan få lyd i hele huset med enkel betjening gjennom MusicCast appen. Der kan du strømme musikkbiblioteket ditt, strømmetjenestene dine, lytte til din favoritt radiokanal eller eKarstenn annen signalkilde koblet til en musiccast enhet i ditt system. For eksempel lyden fra en BluRay-film koblet til en MusicCast kompatibel hjemmekinoreceiver. Da vil receiveren bruke MusicCast til å sende filmlyden videre til en annen MusicCast høyttaler i huset ditt. Det er også svært enkelt å både legge til flere høyttalere og opprette flere rom. Ønsker du å spille samme lyden flere steder kan også rommene slås sammen så alle høyttalerene i det nye, større rommet spiller det samme. Det nye rommet betjenes enkelt i fra appen.

Ukomprimert

Yamaha MusicCast komprimerer ikke lydstrømmen i motsetning til en del andre populære multiromssystemer på markedet. Du kan altså nyte musikken din sånn som den ble spilt inn uten at overføringen mellom enhetene påvirker lyden. I tillegg lar Yamaha MusicCast flere mottakerenheter dele en kilde. Igjen så er eksempelet med BluRay-spilleren aktuelt. Du kan starte å se en film i stuen og om du ønsker å sende lyden til en Yamaha MusicCast 20 på kjøkkenet er dette svært enkelt via appen. Det samme vil også være tilfellet om du kobler TV-tuneren din til en lydplanke med Yamaha MusicCast innebygget. For eksempel MusicCast BAR 400. Da henter den lyden fra TV-tuneren via HDMI og kan dele den med andre MusicCast-enheter du har. Perfekt om du ikke vil gå glipp av sportsresultatene men må ut på kjøkkenet for å lage mat. Alt betjenes enkelt og oversiktlig fra Yamaha MusicCast appen på smartenheten din. Appen er også spesialtilpasset for nettbrett og kan utnytte de mulighetene som bor i en større skjerm.

TV-lyd

Har du flat lyd fra TVen men syntes at selv dagens lydplanker er litt voldsomme å ha i stuen? Da kan MusicCast 50 være redningen. Da får du ikke bare muligheten til å forbedre lyden fra TVen, men du kan også dele TV lyden med alle andre MusicCast enheter du har i hjemmet ditt. Dette er en særlig god løsning for deg som er sportsinteressert og ønsker å få med deg resultatet selv om middagen må lages.

 

Verdensnyhet!

Yamaha lanserte nylig en platespiller med innebygget MusicCast, platespilleren MusicCast VINYL 500, verdens første trådløse platespiller.Plater er på vei inn for fullt og mange ønsker seg en skikkelig platespiller men kan ikke helt forsvare å kjøpe en rein platespiller til stereobenken. MusicCast VINYL 500 har noen triks opp i ermet. Først og fremst har Yamaha laget en bra platespiller. Så har de bestemt seg for å inkludere den i MusicCast familien. MusicCast VINYL 500 har to analoge utganger i tillegg til den trådløse tilkoblingen. Den ene kan du sette rett inn i en linjeinngang på forsterkeren din. Den andre kan du koble i en ekstern RIAA-forsterker for å løfte lydkvaliteten ytterligere. MusicCast VINYL 500 lar deg helt enkelt spre platesamlingen din trådløst til hele huset samtidig som du beholder særegenhetene i vinyllyden. Som en bonus vil den også fungere som et adapter for alle moderne musikkstrømmetjenester. Du får inn nettradio, Spotify, Tidal, Deezer, AirPlay og Bluetooth. MusicCast er også hele tiden under utvikling. Skulle det komme til nye strømmetjenester vil disse kunne bli lagt til fortløpende.

Det er vanskelig å komme utenom Bluetooth når man snakker om trådløs lyd. De fleste har tross alt en eller flere høyttalere hjemme som vi kobler mot mobilene og nettbrettene våre til. Har du en MusicCast enhet i tillegg, kan den settes i sendemodus. Da kan Bluetooth-høyttaleren, eller Bluetooth-headsettet ditt for den saks skyld ta over for MusicCast enheten som står i sendemodus og spille den samme musikken som på resten av MusicCast systemet ditt.

 

Allsidig

MusicCast er veldig allsidig og produktene du finner teknologien i like så. Du finner MusicCast i små, frittstående høyttalere, lydplanker, forsterkere, DACer, stereoforsterkere, hjemmekinoreceivere, en platespiller og en subwoofer. I tillegg finnes det en egen MusicCast enhet som kan kobles til ditt eksisterende utstyr av andre merker eller som ikke har MusicCast.

For en oversikt over hvilke produkter fra Yamaha vi tilbyr som støtter MusicCast, trykk HER

Yamaha MusicCast har mange og varierte bruksområder. På tross av dette er det enkelt både å sette opp å bruke systemet. Om det er et helt nytt system eller om du bare skal legge til en ekstra enhet så er dette både enkelt og selvforklarende. Yamaha har laget en enkel video som steg for steg tar deg gjennom hvordan man setter opp et nytt system, legger til en ekstra enhet og hvordan man bruker de forskjellige sonene hver for seg og sammen. En annen stor fordel er at du ikke trenger noen sentral styringsenhet. Ethvert MusicCast produkt kan altså være ditt første

MusicCast surround

Enten du er på utkikk etter et nytt surroundanlegg eller skal utvide det du har så kan det være lurt å se litt nærmere på hvilke muligheter MusicCast gir deg.

Først og fremst, hva er surround. Det finnes mange meninger om hva et surroundanlegg er, men i sin enkelthet så handler det om å gjengi lyden av en film så virkelighetsnært som mulig. Til det så bruker man flere høyttalere plasser rundt i rommet i forskjellige oppsett. Vi kan også enkelt dele det hele inn i 2D- og 3D-lyd. Hvor 2D har høyttalere stående rundt i rommet men alle er på samme høyde. 3D-lyd oppsettene har også høyttalere i taket, oppe ved taket eller høyttalere liggende oppå fronthøyttalerene for å spille oppover og reflektere lyden ned i lytteposisjon. Alt dette bidrar i større eller mindre grad til å gi deg en mer virkelighetsnær opplevelse av filmen du ser på.

Enten du er ute etter et enkelt oppsett eller et stort hjemmekino oppsett så er det en ting som er helt sikkert, du kommer ikke utenom kabler i en eller annen form. Når det er sagt finnes det flere mer eller mindre trådløse systemer der ute som fungerer bra. Yamaha MusicCast har den fordelen at selv om overføringen er trådløs er den ukomprimert. Det går altså ikke noe lydkvalitet tapt på veien. Det vil være kvaliteten på kilden og kvaliteten på avspillerutstyret som avgjør hvor god lyden blir. Yamaha har valgt å benytte seg av WiFi på 5 gHz båndet. Dette er fordi bluetooth og WiFi på 2.4 gHz gir for mye forsinkelse. Bluetooth kan for eksempel ha så mye som et halvt sekunds forsinkelse, da sier det seg selv at de ikke er noen optimal løsning for bakhøyttalere. Forsinkelsen til MusicCast Surround kanaler ligger i dag på ca 80 ms.

Ønsker du surround men har ikke lyst til å strekke kabler rundt i rommet kan MusicCast hjelpe deg. Har du en Yamaha MusicCast lydplanke eller hjemmekinoreceiver kan du enkelt koble til et par MusicCast 20 eller en MusicCast 50 for å få lyd bak i rommet. Dette gjelder kun surround kanalene i et 5.1 oppsett eller surround back kanalene i et 7.1 oppsett, altså de to bakerste høyttalerene. Ønsker du å få enda mer ut av surroundanlegget ditt kan du enkelt koble til en trådløs MusicCast SUB 100 i tillegg. Dette gjelder ikke bare nye hjemmekinoreceiver, det er en viss bakoverkompabilitet her. MusicCast funksjonen fungerer mot alle MusicCast enheter men MusicCast Surround krever mer av produktet. Blant annet WiFi 5.0gHz. Husk å dobbeltsjekke om din receiver er kompatibel.

Liste over alle kompatible receivere finner du HER

Yamaha MusicCast er som de fleste andre streaming systemer i dag, trådløst. Det er dessverre sånn at det er stor forskjell på ruterene som står rundt om i de tusen hjem. En tommelfingerregel vi i L-Sound jobber etter er at kablet nettverk er det beste, men det har etter hvert dukket opp mange gode rutere på markedet som helt klart klarer oppgaven med å sende et ukomprimert lydsignal, også trådløst. I vår erfaring er de nye MESH-ruterene svært gode til dette formålet, men det finnes så klart mange andre løsninger der ute som fungerer veldig bra. Undertegnede er stor tilhenger av å prøve med det man har fra før først. Opplever man ustabilitet i systemet eller at streamingtjenestene faller ut så er det nok på tide med en oppgradering.

L-Sound anbefaler

 

Under har vi satt sammen noen forskjellige pakker som viser hvilke muligheter som bor i MusicCast og de forskjellige produktene. Her finner du enkle, frittstående høyttalere, kompakte stereoanlegg, store HiFi-anlegg og surroundanlegg. Noen for enhver smak altså.

Yamaha MusicCast 50 og Yamaha MusicCast SUB 100

 

Dette er et veldig enkelt og stuevennlig anlegg som både har god lyd og er anvendelig. Det støtter så klart MusicCast og subwooferen bruker MusicCast standarden for å få signaler. Man kan også helt enkelt koble MusicCast 50 til TVen (via optisk kabel eller bluetooth) for å få en enkel og grei lydplanke ut av det også. Et godt anlegg med mange muligheter.

Pakkepris - kr 9990,-

Yamaha WXA-50 , Tangent Spectrum X4 og Yamaha MusicCast SUB 100Dette oppsettet har mange likhetstrekk med et tradisjonelt stereoanlegg. To testvinnende stativhøyttalere for et forbedret stereoperspektiv og Yamaha sin kompakte med svært velutstyrte WXA-50. Forsterkeren kan plasseres både liggende og på høykant for mest mulig diskret plassering. Med MusicCast innebygget, optisk inngang, analog inngang, WiFi, ethernet, USB inngang, remote inngang og mulighet for tradisjonell kablet subwoofer og MusicCast subwoofer vil vi påstå at dette er en av de mest allsidige produktene vi tilbyr.

Pakkepris - kr 10.990,-

Yamaha R-N803D og KEF Q550

Vi holder oss i prisvinnersegmentet. Høyttalerene er fortsatt fra KEF sin Q-serie, men vi har gått opp på en gulvstående variant og receiveren som følger med er Yamaha R-N803D. Receiveren fikk EISA-pris for “Best Product” i kategorien “Stereo Receiver”. Fotte, elegante høyttalere og receiver med MusicCast innebygget. Alt man kan ønske seg. For de som ønsker litt mer håndfast kan vi si at komboen fungerer veldig bra til stort sett det aller meste. Høyttalerene har gått stereoperspektiv og har god oppløsning. Stereo receiveren er en av de mest komplette undertegnede har sett til under kr. 10.000,- Med forsterkerdesign og komponentvalg man vanligvis finner i langt dyrere prisklasser så er det mange forsterkere der ute som bør skjelve i dempeføttene om de skal måle seg mot denne.

Pakkepris - kr 15.990,-

Yamaha A-S3000, MusicCast VINYL 500 og Arendal Sound 1723 Tower

Etter en del diskusjoner på kontoret så hersker det enighet om at den morsomste forsterkeren vi har brukt på våre egne Arendal Sound 1723 Tower er Yamaha sin A-S3000. Dette er deres råeste integrerte forsterker. Du får musikalitet og lytteglede i monn og i undertegnedes øyne svært stilig design. Alt er gjennomført høy kvalitet. Komponenter, finnish, brytere og ikke minst lyden.

Høyttalerene er vi veldig stolte av. Det er våre egne Arendal Sound 1723 Tower. Disse har fått mye skryt i HiFi-pressen rundt om i Europa. Fokuset fra vår side var å lage en høyttaler som er av gjennomgående svært høy kvalitet med mye dynamikk.

Vi har toppet det hele med Yamaha VINYL 500. Verdens første trådløse platespiller. Disse produktene danner tilsammen et svært morsomt, velspillende, lekkert og moderne stereoanlegg.

Pakkepris - fra kr 64.990,-

Yamaha MusicCast BAR 400 + Yamaha MusicCast 20

Enkelt, trådløst, høykvalitets streaming. Konseptet lydplanke er vel ikke ukjent i dag. Yamaha MusicCast BAR 400 er en lydplanke med alt du trenger. HDMI pass-through, optisk inngang, trådløs subwoofer og sist men ikke minst MusicCast. Legg til 2 stk MusicCast 20 og du har et elegant og velspillende surround anlegg som enkelt kan bytte mellom film og musikk og som i tillegg lar deg sende lyden hvor som helst i huset.

Pakkepris - kr 10.990,-

Yamaha RX-A680, Tangent Spectrum X6, Tangent Spectrum XC, Tangent Spectrum XSW8 og Yamaha MusicCast 20

Den siste pakken vi vil trekke fram er en svært spennende pakke. Yamaha RX-A680 er en rimelig med godt spesifisert receiver. Den støtter alle nye formater i inntil 7 kanaler. MusicCast surround er så klart på plass. Tangent Spectrum X6 er en gulvstående høyttaler med overraskende god lyd. Mye for pengene rett og slett! Senterhøyttaleren Tangent Spectrum XC matcher frontene svært godt. Med i pakken har vi lagt med subwooferen Tangent Spectrum XSW8. En perfekt match i dette anlegget. For å komplettere surround opplevelsen så er Yamaha MusicCast 20 valgt som bakhøyttalere.

Her får du et så trådløst anlegg som mulig. Færrest mulig kabler som trekkes gjennom rommet. Så klart må alle produktene kobles til strøm, men dette er normalt sett mye enklere enn å legge høyttalerkabler gjennom stuen. Lyden er svært bra og oppsettet er enkelt. Her får du skikkelig kinolyd til en fornuftig pris.

Ønsker du å utvidet anlegget med Atmos-kanaler, ta kontakt med oss.

Pakkepris - kr 19.990,-


Nyhetsbrev